οι εγκαταστάσεις

Για τον άρτιο σχεδιασμό των κτηρίων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ. Οι εγκαταστάσεις της ΜΙΛΙΟΡΑ ΦΑΡΜ βρίσκονται σε μια ιδανική τοποθεσία στο Καγκάδι Αχαΐας και έχουν κατασκευαστεί μετά από ειδική μελέτη με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα υψηλών προδιαγραφών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ευζωία του κοπαδιού αλλά και η άρτια ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Αρμεκτήριο

72 θέσεων, της MILKPLAN γραμμικό, με δυνατότητα αρμεγής 500 ζώων ανά ώρα.

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής γαλακτομέτρησης της εταιρείας AFIMILK επιτρέπει τη συλλογή στοιχείων μέσα από την ατομική αναγνώριση με ποδόμετρο που τοποθετείται σε κάθε ζώο. Γνωρίζουμε δηλαδή κάθε μέρα σε κάθε άρμεγμα την ποσότητα γάλακτος που δίνει το κάθε ζώο.

Κτηνιατρείο

H μονάδα διαθέτει δικό της κτηνιατρείο άρτια εξοπλισμένο για τη διενέργεια χειρισμών ρουτίνας αλλά και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Συγχρονισμός οίστρου
Έλεγχος ποιότητας σπέρματος κριαριών
Τεχνητή σπερματέγχυση
Υπέρηχος για επιβεβαίωση εγκυμοσύνης
Έλεγχος ποιότητας πρωτογάλακτος, παστερίωση και αποθήκευσή του
Εμβολιασμοί- Αιμοληψίες

Αναθρεπτήριο
αρνιών

Κλιματιζόμενος χώρος 300m2 ώστε να επικρατούν άριστες και ελεγχόμενες συνθήκες για τα ζώα τις πρώτες ημέρες της ζωής τους. Διαθέτει 4 διαμερίσματα με συνολική χωρητικότητα 500 αρνιά σε κάθε γέννα τα οποία έχουν 24ωρη πρόσβαση σε μηχανές τεχνητού θηλασμού. Στη συνέχεια τα αρνιά μεταφέρονται στο κτήριο των Αρνάδων.

Κτήριο Αρνάδων

2.300 μ2 χωρητικότητας 1.200 ζώων.

Κτήριο Αρμεγομένων

6.000 μ2 χωρητικότητας 2.200 ζώων.

Κτήριο κριαριών

500 μ2 με 16 διαμερίσματα και χωρητικότητα 160 ζώων.

Αυτοματισμοί κτηρίων

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν 7 πίνακες PLC με καταγραφικό scada. Εξωτερικά υπάρχουν αισθητήρια έντασης και κατεύθυνσης ανέμου και βροχόπτωσης. Εσωτερικά υπάρχουν αισθητήρια αμμωνίας, θερμοκρασίας και υγρασίας. Αναλόγως με τα καιρικά φαινόμενα δίνονται, μέσω κεντρικού υπολογιστή εντολές λειτουργίας στους αεριστήρες, στους δροσιστές, τις κουρτίνες πλαγιοκάλυψης και τα παράθυρα οροφής.

Αποθήκη χονδροειδών τροφών

2.400 τμ. Για την αποθήκευση άχυρου και τριφυλλιού με δυνατότητα 5.000 μπάλες βάρους 250 κιλά έκαστη.

Όλα τα κτήρια έχουν βιομηχανικό δάπεδο.